Wednesday, September 12, 2007

Fisherman’s wharf and pier 39.

В неділю після приїзду ми вирішили нікуди ще не їхати, а так розглянутися навкруги. Походили по магазинам покупляли собі продукти, і просто подивились.
Перше що здивувало – в них в магазини можна заходити з рюкзаками (я перший раз роздивлявся навкруги намагався найти камери схову – а нема). Друге в магазині зі шмотками можна взяти десять пар джинсів і піти собі міряти ... А ще коли в них речі падають, вони їх не піднямають – в результаті в магазині просто купу речей валяється на підлозі. Ще одна фішка, на якій я лохановся ще в ареопорту – на цінниках ціни без пожатків, тому на касі ти не знаєш що тебе чекає. Ще плутає те що молоко продається галонами, а картопля фунтами. Одним словом щоб перевести на гривні враховуючи одиниці виміру і податки треба програмку писати...
Ще що здивувало, в магазині коли хтось проходив мимо ближче ніж пів метра, обовязково говорив excuse me… Доволі незвично, в нас коли штовхнуть – то й не все вибачаться, а то і обматюкають ))) ...

В понеділок вирішили поїати в місто подивитись... Домовились з іншиму чуваками з Серва що заїдемо до них в готель. Роздрукували карту. Все йшло добре, але потім пропустили один поворот і капець. Кілька годин їздили шукали, десь 4-5 разів питали людей дорогу. Нерешті найшли їхній готель, а вони нас не дочекались, десять хв. Тому самі пішли в місто... Пів дня вже пройшло, ну але ми в готелі попросили нову карту з вказівками, і самі поїхали.

Пристань 39 одне з найпопулярнішни місць для туристів у Сан-Франциско. Людей толпа по вулицях шляється. Парковка 6$ в годину, ми гуляли 5 годин. Перше пофоткались на фоні Алькатрасу, на тури до тюрми там була довга черга ))) тому вирішили просто погуляти.
Відвідали акваріум. Саме прикольно це скляний підводний тунель зі здоровенними рибами, скатами, акулами. Прикольно, виглядає просто супер. Риб різних багато, та всякої іншої морської живності. А ще там є «Touching area» де можна всьо трогати (ну майже всьо)) )
Я поглядив морського ската, морську зірку, і тигрову акулу – тому тепер набираю одною рукою ))) ... Насправді акула невилика - до метра і там є інструктор яка показує як правильно гладити.

Потім ми відвідали підводну лодку і корабель другої відчизняної війни... Цікаво було подивитись як там в серидині. Ще я зробив відкриття – підвону лодку придумали хобіти ))) Насправді там весь простір дуже оптимізований, ще мене вразила купа вентилів, краників, ричажків і циферблатів для управління лодкою. Не думав що їх там так багато. Ще я подумав що не хотів б опнитись в цій бляшанці на глубині ...
Корабель. Він великий. А так то купу труб та металлу. Посидів за кулуметом, жаль не заряджений, а то я би потарабанив з нього по чайкам )))
http://picasaweb.google.com/plysyuk/FishermanSWharfAndPier39

А взагалі просто ще прогулювались вздовж берегу. Природа не така як в нас – незвичні дерева і кущі. Багато парків – в них це ще часто називається Recreation Area. Є полянки з зеленою травичкою і там купу народу сидять на ковриках – прям як в фільмах.

Багато гарних машин. Тобто спортивні, дорогі (у нас). Побачити Porsche Carrera чи Corvette, звичне явище. На відміну від пристані, біля готелю і офісу людей на вулицях взагалі нема. Всі їздять машинами. Тут машана – само собою. Інакше в магазин не сходиш. Просто не буде як перейти хайвей.
http://picasaweb.google.com/plysyuk/CarsOnTheStreets

Офіс комнії в повністю автоматизованій будівлі. Кожен має карточку доступу і все. Ми коли приїхали пішли в офіс в першій ночі. Ніяких охоронців. Світло автоматично включається виключається. Забомбили холодильник. В них він побільше забитий ніж в нас. Є соки, водичка, йогурти, молоко, пиво!, а також чипси, пластівці, горішки, фрукти, і інша фігня невідомого походження. А ще такий телофон як нам поставили в мітинг рум (типу крутий ціско айпі телефон), в них в кожного на робочому місці.
http://picasaweb.google.com/plysyuk/CompanyOffice

P.S. Вражень багато, всі й не згадаєш, всі не передаш...

3 comments:

  1. co-o-o-l
    як це ви на Golden Gate Bridge не потрапили? там ж їхати 5 хв

    ReplyDelete
  2. Просто атас :)! Я теж хочу у Сан-Франциско подивитись на то все!
    Слухай, а варжень т в тебе купа :), і видать то тільки перший раз з твоїх мандрівок ;).

    ReplyDelete
  3. може до моста і їхати не далеко, а вот запаркуватись - то проблема. Та й часу в той день вже не дуже було ...

    ReplyDelete